Vårkänslor..... 2011-04-20

... kan man ju drabbas av lite till mans. Jag är fullkomligt omringad av svallande känslor och jag häpnar över vilken kraft som finns inprogrammerad i minsta lilla varelse!! Blåmesarna som för bara några få veckor sedan satt frusna i träden och sökte efter mat har nu kopulerat hejdlöst utanför mitt köksfönster i flera dagar, ekorrarna har redan varit igång några veckor med just den biten och jag har hört några små grodkväkanden så det är väl full fart i Bruksdammen också...

Inspirerad av denna mångfald av förökningsförsök uti vår herres hage så har då Scilla äntligen börjat löpa!! Prinsessmatten vrålade av pur lycka när jag berättade detta, inte för att hon egentligen är intresserad av Scillas fortplantningsförmåga utan för att hunden nu måste använda sina tikbyxor. Den minnesgode läsaren kanske drar sig till minnes att vi strax före jul inhandlade ett par extremt dyra sådana, inte för att vi är några särskilt snobbiga hundägare utan av den enkla anledningen att det var de enda byxorna som satt stadigt på vinthundsrumpan. De är vackert svarta med spets och paljetter, tillverkade i Italien... Så nu glider Scilla runt i hemmet med värdig min och lätt hasande gång( ingen hund gillar att ha byxor på sig)!! Alla som ser henne fnissar lite och säger att -"Det var väl för sött!"  Jag hyser starka misstankar om att reaktionen från omvärlden skulle bli helt annorlunda om jag hasade runt på samma vis...

Innan löpet började så hann vi med en träning på whippetracebanan i Norrköping!! Det var väldigt roligt för alla inblandade hundar och hussar och mattar!! Söta valpar som införskaffats under vintern spred trevnad omkring sig genom att pussas med alla frivilliga( vissa försök till oststöld genomfördes oxå), de äldre hundarna som visste vad som komma skulle( TRASAN!) var fokuserade på annat. Scilla var helt fokuserad på banan och levde rövare varje gång andra hundar sprang efter trasan, till slut var det hennes tur å jösses vilken fart hon har under tassarna!!! Det bådar gott inför framtiden men nu blir det ingen träning igen förrän löpet är över!

Vill oxå passa på att önska er alla en riktigt härlig påskhelg!! Må den stora påskharen skita i era brevlådor!!Här är bildbeviset... Raffiga italienska byxor som kan få vilken "nattfjäril" som helst att bli avundsjuk.
En detaljstudie på spetsen följer här...Lägg märke till paljetterna! Den fagra ungmön som glider runt i hemmet iförd detta mirakel till dyra tikbyxor tycker dock att det hela är ganska jobbigt och försöker gnaga bort eländet. När hon inte får det så lägger hon sig mitt på köksgolvet på "det rosa lurvet".Och så den i dessa tider obligatoriska påskhälsningen framförd av Scilla med ett påskägg hängande på på nosen!!

-"Må the mighty påskhare skita i eder brevlåda!"


 

Kommentarer
Postat av: Olga Sandlund

Va fint att Scilla hann prova banan innan det blev dags för spets-, och paljett-trosorna. Ryktet har gått om Scillas drag under fötterna på whippet-race. Trasan torde ha måstat köras något snabbare än vanligt. Märta-Mai blev lite bekymrad för den rapporten men hon är inte den som hänger läpp utan hon hejjar förstås på Scilla – vov yyyylvov! Vi ses så snart S o P-byxorna åkt av för den här gången.

Påskhälsningar från Tantolga och dogsen

2011-04-21 @ 23:17:02
URL: http://tantolga.blogspot.com/
Postat av: Katarina Uggla

Scilla tycker att det känns skönt med lite kvinnlig solidaritet på kappbanan. Det kan behövas med en sån sparringpartner som Zimon...Den grabben är snabb!! Katterna är dock djupt förolämpade, de tycker att det borde räcka att springa i skogen med dem... MM kanske skulle komma hit å prova!??

Kram Scilla med matte Nina

2011-04-21 @ 23:58:04
URL: http://misscurlysue.blogg.se/
Postat av: Marie Sandberg

GLADER PÅSK önskar jag allihopa:-). Vilka supersnygga "trosor" Scilla har fått. Hade försökt föreställa mig "looken" tidigare, men det här slår ju alla rekord:-). Jag blir avundsjuk själv minsann:-).

Påsk-kramar från Marie och Whippetligan

2011-04-22 @ 10:18:00
URL: http://mibisans.blogg.se/
Postat av: Carin

Har bara ett ord: URTJUSIGT! Perla hälsar att hon är mäkta avis, både på trosorna, Scillas upp-pimpade påskäggslook, samt på att Scilla hann först med löp...Påskkramar (om än lite avundsjuka från Perlas sida) från Carin och flickorna!

2011-04-23 @ 00:39:15
URL: http://springpearl.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0