Midsommaryran närmar sig... 2011-06-23

... och det njuter jag av!! Sverige är så fantastikt vackert den här tiden på året och det är sannerligen en ren fröjd att vara svensk!! Hoppas innerligt att alla människor som kommit hit till oss för att slippa krig och förföljelse av olika slag känner av nationalyran och sveps med i firandet!!

Själv åker jag och barnen som vanligt till Julita, dansar runt stången och äter lunch hos "tanten som inte är som andra tanter"( min tonårssons smeknamn på henne), sedan var tanken att jag skulle vidare till Norrköping för att där förgylla festligheterna vid kapplöpningsbanan på kvällen men det har dykt upp lite krångel på den punkten så jag blir hemma på kvällen och åker tidigt tidigt på lördag morgon... Då är det tävlingslicensdags för Scilla!! Det kommer helt säkert att gå alldeles utmärkt, sista träningarna har fungerat väldigt bra för whippetdamen och snart börjar hon få kläm på det här med burstarten också!!

Nu är timmen sen och tröttheten stor, Scilla står här bredvid och tittar... Så gör hon när hon tycker det är dags för mig att gå till sängs. Ordning och reda! Alla foton togs vid förra årets midsommarfirande, Scilla var då ganska ny i vår familj, hon hade bott hos oss ca en månad då. Det mest spännande enligt henne var hästarna, hon vände ryggen åt stången och matte som hoppade som en groda...

TREVLIG MIDSOMMAR PÅ ER ALLA!! 


Om en köpman gråter... 2011-06-13

... av glädje så är det för att jag nyss klivit ut ur butiken med en betydande del av sortimentet under armen och i diverse påsar. Jag är stolt över denna min förmåga att på så sätt hålla världsekonomin i rullning. Denna helgen var jag i Stockholm och det kan jag lova att det rann strida strömmar av glädjetårar utmed trottoarkanterna i de centrala delarna av Svea rikes huvudstad. Det finns goda möjligheter att några butiker kommer att nyanställa. Det är åtminstone vad man kan tro att de siktar på när man ser priserna. Fast i gengäld så äter man en billig och god lunch om man går ner i Hötorgshallen och köper ett pitabröd med valfri fyllning, brödet tar man med sig ut och sätter sig på lämplig plats för att njuta av maten och den stora variationen som mänskligheten visar upp i all sin prakt. Platsen bör oxå väljas med största möjliga hänsyn till stadens bestånd av duvor. De måste kunna hålla dig under uppsikt och avgöra om det är värt mödan att norpa åt sig en bit eller två...

Denna räd i butikerna utfördes tillsammans med en för mig mycket kär väninna. Hon är något mer ekonomiskt sinnad än vad jag är och mitt skoköp åsågs med största skepsis från hennes sida, butiksbiträdet däremot verkade nöjd med mina bristande kunskaper angående debit och kredit. Själv är jag så oändligt nöjd för hur ofta kan en kvinna med ständigt svullna fötter som dessutom vrålar-"nej tack!" till högklackat hitta något riktigt snyggt och bekvämt? Till nya, högklackade skor krävs även kläder så jag inhandlade raskt en kjol, en blus, en till något skirare blus och en kavaj med brodyr, en tunika. ett glasfat och en liten lykta. Vad lyktan och fatet har med själva skorna att göra är ännu något oklart. Ren ska man ju vara när man använder sina nya kläder så lite duschcreme slank med.

Min kära väninna såg framför sig hur jag skulle tillbringa resten av sommaren i ekonomisk misär och bestämde sig för att på något litet sätt hjälpa... Det gjorde hon genom att skänka mig en hammock för två, ett vackert halssmycke, tofflor, en glittrig topp och sköljmedel. Exakt hur dessa attiraljer ska hjälpa min ekonomi till det bättre är höljt i dunkel men vad annat kan jag säga än TACK KÄRA DU!! Vilken mysig helg vi haft tillsammans!

Som det modelejon, tillika bloggare, jag numera är så ska en del av kläderna förevisas på bild. På bild finns även Scilla Matvägrare och gamla bekantingen huggormen som idag låg på exakt samma ställe som då jag trodde att Scilla blivit biten...Bara vackra ting! Och nu över till någonting heeeelt annat....Jag kröp så nära jag kunde, här har ormen börjat resa upp huvudet och väser. Tänk att moder natur rymmer så många olika livsformer!  Fast de flesta är trevligare än giftormar tycker nog jag...Det här fotot är mer vilsamt för ögat! Barnen blev glada när de fick se att snart kan man äta smultron. Om man inte är rädd för dvärgbandmasken förstås... Och visst är ogräs vackert?Nu är vi på väg till bergsknallarna! En favoritpromenad för både folk och fä... Kom nu matte, skynda dig!
Äntligen på plats, här kan man springa!! Inga larviga ormar eller en matte som stapplar omkring i konstiga, nya skor. Undrar om älgen varit här igen och lämnat kvar något gott att äta?!  

Sysslolös? NEEJ!!... 2011-06-08

... I den här familjen står tiden sällan stilla. Det gör det väl kanske inte i någon familj men jag tycker nog att det känns lite extra här hos oss. Ständiga drabbningar med skolan och andra myndigheter, en hyresvärd som nu en gång för alla fattat beslutet att låta riva "vårat" hus, två av mina barn har det väldigt jobbigt just nu och låter omgivningen få veta om det plus att ett barn har fått svårt att sova. Tydligen hänger det ihop med autismhandikapp, hjärnan producerar inte melatonin så det behövs ett dagligt tillskott precis som insulinet för diabetiker. Så, ja, jag har att göra.

Ljuspunkter då? Självklart finns det sådana i mängd!! Om ni bara visste hur underbara mina barn är, gosiga, snälla och roliga! Och så har vi ju våra fyrbenta familjemedlemmar som sprider glädje( och hår...) omkring sig! Dessutom så har jag äntligen köpt mig en ny bil så nu kan jag färdas längre sträckor utan att ringa å kolla upp verkstäder i förväg!! Och det, gott folk, är i sanning något att glädjas åt!

Scillla hade närkontakt med en huggorm idag, som tur var så klarade hon sig från att bli biten! Jag såg i ögonvrån att hon hoppade högt upp i luften, snurrade runt och landade en liten bit ifrån ormen. Jag vrålade i ganska ordentligt åt henne när hon ville fram till den och då blev hon lite orolig och började slicka sig om munnen... fast jag visste ju inte om slickandet berodde på ett bett så det blev hemfärd direkt. Veterinärkontakt togs och det var min gamla bekanting från Tjeckien som glatt svarade. Allt verkar vara rena nöjesfältet för honom, så även idag då han frustandes av skratt sade att Scilla säkert skulle pipit till om ormen lyckats få in en fullträff. Jag inflikade lite fint att jag själv blivit biten en gång utan att märka något men det meddelandet resulterade enbart i en ny skrattsalva som avslutades med orden -"Men whippets har ju inget underhudsfett!!" End of discussion...

Lyckades få med kameran på promenaden igår och fick några fina foton som här förevisas allmänheten;

Jodå, det finns en kamouflerad whippet där någonstans...Fullt ös...Sötaste blånäsan i världen...... och finaste blå bilen i världen. Iallafall enligt min dotter som pussade instrumentbrädan av pur glädje över nya bilen. Så ser den alltså ut, våran Ford Mondeo Ghia!Någon annan som är söt är Sammy när han håller koll på reviret. Sommartid kan det bekvämt övervakas via det öppna köksfönstret, blott ett par kliv från matskålen... Ack du ljuva sommar!

Scilla Räserråtta meddelar.... 2011-06-02

.... att allt inte är som det ska. Jag känner mig deppig som bara den...... för jag har ont i ........ det blev nog lite tokigt inne i startburen på sista träningen. Tycker att buren är HELT onödig och visade matte så tydligt jag bara kunde att det går mycket snabbare att få tag på trasan om man får kasta sig över, under eller runt buren istället! Det är verkligen typiskt för jag skulle ju till Södertälje på lördag! Där skulle jag...... men nu säger matte att jag måste vila tassen. Inget spring alls. Inte ens med katterna! Så jag har snackat och garvat lite grann tillsammans med ....... och letat godis...
... har också tagit en rejäl dust med....Har faktiskt en väldigt viktig uppgift att sköta som inte påverkas det minsta av tråktassen, det är bara jag som gör det helt rätt säger matte, jag måste dela ut många, många pussar med min...... särskilt till min prinsessmatte för hon är sjuk och ser ut som ett monster!!!Jag har å göra här hemma som ni ser, så tiden går snabbt ändå fram till midsommardagen då nästa tävling går av stapeln i Norrköping... Tills dess ska jag vara fit for fight!!

RSS 2.0