Fullt ös.... 2011-10-28

... är det just nu, alldeles på riktigt! Flytten är i full gång, imorgon bitti kommer några hjälpsamma människor och packar det sista och sedan ska vi bära in allt i hyrda släpkärror, för att strax därpå bära ut allting igen på ny adress. Det kommer säkert att gå väldigt bra och jag ser verkligen fram emot att komma iordning på nya adressen, det är verkligen en fin lägenhet. Allt som behövs är lite färg på väggarna - jag har svårt för kompakta massor av beige och grått så färghandlarn på orten lär bli överlycklig över mängden färg som jag, antar jag, måste betala för. Två val är redan klara - köket blir hysteriskt ärtgrönt med fondtapet föreställandes blommor och fåglar och vardagsrummet blir till min tonårssons oförställda förskräckelse rosa.

Nu har jag inte tid för detta skrivande längre, jag ville bara visa att jag lever och har hälsan! Ny lägesrapport kommer om några dagar, då kanske med lite foton. Vill inte lova för mycket, vis av tidigare erfarenhet vad gäller leta-efter-saker-man-vet-finns-i-ens-ägo-i-flyttkartongerna....

Scilla ska få bo hos bästisen Labradoren Ida över helgen, det blir lugnast för henne så tror jag. Katterna har fattat vad som är på gång - de har ju varit med förut - och de springer runt som små osaliga andar. Det brukar kunna bli lite jobbigt första veckorna innan de får gå ut igen, de för ett himla liv dag som natt och är oerhört krävande på många sätt å vis men till slut finner de ro! God natt gott folk!

ps. Har du inget att göra i helgen så är du varmt välkommen att assistera! Vi uppskattar särskilt starka armar och ett gott humör! ds.Inte lätt att flytta på.... Varken katten Sammy eller gamla sekretären...Stålis har en imponerande volym när han skriker, det kommer vi att påminnas om de följande veckorna!Och Labradoren Ida får agera avlastningsfamilj åt Scillerillen... det brukar gå väldigt bra, iallafall enligt Scilla som raskt tar över Idas korg var gång vi åker dit!


Lugnet före stormen.... 2011-10-24

... är det idag. En helt underbart skön, slapp tillställning utan några som helst krav. Har kollat på några bloggar och jobbat bara lite grann på boken, har också svarat på ett antal frågor som Flens kommun i all demokratisk välmening ställt samman för oss medborgare och nu skriver jag detta. Måste väl laga mat till barnen ikväll men annars så är det promenad och soffan som gäller. Jag tänker nämligen som så att mitt sinne varit så upptaget och stressat av detta med att ordna nytt boende och ordna med allt annat som behövs i en vanlig vardag så nu behövs en paus.

Det går bra med pausen hittills. Hur kan det komma sig då? Jo, nu är det klart - vi har fått en jättefin lägenhet i Malmköping! Det är ett radhus med fyra rum å kök i två plan, en uteplats vid entren och en på baksidan. Igår packade jag och min mor hela dagen, dottern packade sitt rum och katterna stirrade misstänksamt in genom fönstren. Flyttlasset går inom två veckor och det känns väldigt bra! Malmköping är ett trevligt ställe, pittoreskt med lite "gnosjöanda" tycker jag, det jäser nästan över av aktiva, engagerade människor och företag. Malmköping ligger också i Flens kommun så det är ingen längre sträcka flyttlasset behöver köras, ca två mil bara.

Scilla kommer nog nästan att känna sig som hemma. en gammal bekanting från Hälleforsnäs - Sigge Svamphund- flyttade till Malmköping för ca sex månader sedan och storfavoriten vad gäller hundpojkar, grannens storpudel, ska snart flytta dit han också! Åsså blir det ju fler tillfällen nu att "gå på stan" och glänsa som värsta snyggaste bruden liksom... Och ni vet väl att sådan matte, sådan hund?!Vi var ju på hundläger i Malmköping i somras! Det var bla Sigge Svamphund med matte som ordnat det, här sitter de och väntar sin tur vid de olika balanshindren!Här går Tyson igenom ett av hindren, det gällde att gå mycket sakta så att hunden verkligen fick tänka sig för och använda hela kroppen. Det låter lätt men det var förvånande att se hur många hundar som ville  "slarva" sig igenom och inte böja på kroppen! Scilla tyckte att jag var störtlöjlig som ville gå där...Scilla älskar att umgås med andra hundar, hon är helt fantastisk att ha med sig, aldrig något krångel eller gruff!
Här är det en av de nya kompisarna på lägret - Kairi - som pausar hos Scilla!

Nästa inlägg hoppas jag att kunna visa några foton från nya lägeheten! Det lär bli "före" och "efter" för jag kommer att tapetsera om en hel del, nu är ALLT grått eller beige = inte min stil alls! Ha det gott tills nästa gång!

På begäran... 2011-10-19

... så kommer en kort lägesrapport från sjukstugan! Eller före detta sjukstugan ska jag väl skriva för Eddie är idag nääästan feberfri, precis på gränsen bara! Men han är fortfarande väldigt trött efter hela tolv dagars feber! Vi andra hade nog den här förkylningen för några veckor sedan men vi klarade oss med "bara" en veckas feber.

Imorgon ska jag spana in en lägenhet i Malmköping och jag förutsätter att vi får den. Det går ju i princip att räkna ner med hjälp av timmar istället för veckor tills att huset rivs... eller vänta nu!!! Hoppsan, Flens bostad har ju hittat någon som vill hyra hela huset!! Så vi trogna hyresgäster slängs ut med motiveringen att huset ska rivas men sedan dyker invandrarverket upp och tror sig ha hittat en finfin lösning! Snacka om att jag fick ett rejält raseriutbrott när jag läste det i tidningen igår...

 Rektorn för Flens Kristna Skola( där min dotter går) skulle nog ha svimmat om han befunnit sig i närheten, eller kanske han skulle rusat fram i tron att han nu äntligen hittat någon att försöka frälsa?! Fast just då var jag inte särskilt mottaglig för Herrens ord, inte mottaglig alls faktiskt. Just då stod jag och övertygade omgivningen om att Hin Håle själv nu befunnits existera, faktiskt så pass nära som här i Flens kommun och att vissa bevis fanns att anföra i saken. Jag använde mig givetvis av en djup och stark röst som hördes vida omkring och jag var så inne i mitt anförande så att ingen skulle ha kunnat avbryta mig. Halleluja!!

Våra djur då? Nja, det har ju faktiskt varit lite fuktigt i luften så katterna vägrar gå ut och whippeten likaledes med motiveringen att tassarna blir våta. Fast när hon väl tvingats ut av mig så går det bra att springa och busa som vanligt. Fast inte lika länge... Katterna sitter i fönstret och tittar medlidsamt på kundkräket som tvingats ut, de klarar till och med av att vara sams en liten stund. Under vinterhalvåret förvandlas Stålis till innekatt, det är under största möda och mycken list som jag lyckas få ut honom en stund då och då. Sammy är det annat krut i, han vägrar att vara inne på nätterna hur kallt det än är.

Om bara några dagar är det exakt ett år sedan den första snön föll här hos oss, sedan låg den kvar hela vintern!!!Det finns ju en del roliga saker man kan göra när snön ligger tjock...Och visst är det vackert men...... det här är ändå vad jag trivs bäst med!Den här typen slipper man helst! Scilla och jag trivs mycket bättre med kompisen Rådjurssteken...Häromdagen sprang hela rådjurssteksfamiljen upp bara tre meter bakom Scilla men hon tittade bara! Det fanns annat mycket mer spännande att nosa på. Bland annat lämningarna från en svampplockare som blivit nödig i skogen....SammyStålanScilla sex månader gammal.

Tiden går fort ibland! 2011-10-16

Detta uttryck kan jag med mycket gott samvete ha som överskrift idag! Det brinner i knutarna vad det gäller att lösa detta med boendet... om några veckor startar rivningen av "vårat" hus och än så länge har det inte blivit någon bra lösning för oss. Men skam den som ger sig, jag har stor tilltro till att allt löser sig till det bästa! Fast det börjar kännas stressigt. Det verkar i dagsläget som om vi får fortsätta bo i lägenhet och om det de facto blir så så tänker jag mig att hyra en sommarstuga i närheten där vi kan njuta av trädgård under sommarhalvåret.

Finaste lillhussen är ordentligt sjuk, det har han varit ett bra tag nu och är idag inne på sitt tionde dygn med feber, flera läkarbesök har det hunnit bli för att kolla lungorna men som tur är så finns det inte tillstymmelse till lunginflammation. Han har en seg virusinfektion så det är bara att vänta ut eländet, inget pencillin hjälper och han är för övrigt allergisk mot det. Många, många filmer har passerat i revy för han har inte ork till annat än just tv-tittande. Scilla och Stålis turas om med att vara vårdare, ibland hjälps de åt och tar upp halva soffan till Eddies stora förtrytelse. Fast de fyrfota vårdarna tar inte illa upp, de förstår att han förmodligen yrar när han påpekar att han knappt får plats och stirrar förstående på honom innan de somnar om.

Jag njuter i fulla drag av den makalösa hösten! En klarblå hösthimmel som fond till gula björkar och orangeröda lönnar är en sann njutning för öga och själ!! Häromdagen var det så svalt på morgonen så att isen låg kvar när vi gick morgonpromenaden och Scilla fick ett gyllenne tillfälle att fälla upp parabolöronen och peta på isen med tassar och näsa! Till hennes stora förtjusning så gick isen sönder med roliga små ljud och hela pölen förvandlades strax till en sörja... Det var också skoj för då fanns det ju en mycket bra anledning till ett tokfnattrace på whippetvis... Då gick det undan ska jag säga!

Idag mötte vi terriern Ludde på morgonsvängen och som tur var så fanns kameran med! Så idag erbjuds alltså några foton på denna charmerande lilla gentleman! Det glädjer mig mycket för Ludde är på sin ålders höst nu och har ganska ont i benen vissa dagar så han finns kanske inte med oss så länge till. Han bestämmer allt på sina promenader vilket kan se ganska skojigt ut då han släpar med sin likaledes åldrade husse i rent svindlande hastigheter runt knutar och stigkrökar ( svindlande hastigheter för de två herrarna, vi andra yngre medmänniskor skulle inte ha samma problem) , ibland bestämmer han sig för att vila en stund och då gör han det, mitt på vägen i en kvart ungefär... Och absolut ingenting kan få terriern att ändra sig eller flytta på sig. Han är en stor personlighet precis som sin husse, möts vi så får jag vika en halvtimme till prat men det gör jag så gärna för den gamle rektorn har mycket skoj att berätta. Idag fick jag till exempel veta allt om den homosexuelle kantorns släktband i Dorothea, det ni!En sann gentleman i terrierkostym!Visst syns det att detta är en hund med stor pondus?Vackert vackert...Bättre omvårdnad än så här går inte att få. Tålmodigt ligger hon där timme efter timme och njuter i fulla drag av att det hela tiden finns någon i soffan. Precis så ska nog hundlivet vara enligt henne! Fast det är klart, ett å annat avbrott för spring i skogen är ju inte fel....
Det värmer så gott... 2011-10-11

... i hjärteroten när ens rara små barn fäller en sån där kommentar som man som vuxen aldrig skulle komma på. Igår var det ett sådant tillfälle i min föräldrakarriär! Dottern Tintin sitter och pratar om ditt å datt i bilen. Plötsligt säger hon det - det raraste jag hört på länge!

-Mamma, du vet när det rycker så där konstigt i ögonlocket vad är det?

 Jag förklarar så pedagogiskt jag bara kan om muskler som får fnatt och nerver som spelar spratt.

-Mhm... fast när jag var liten så trodde jag att det var en liten älva som försökte hjälpa till när man var trött så att inte ögonen ramlade ihop. Det låter mycket gulligare, eller hur mamma?

Vad annat kan jag göra än hålla med av hela mitt hjärta?!Här har älvan misslyckats totalt, båda prinsessorna sover gott. Scilla är precis ny i hemmet när bilden togs.

Inget särskilt .... 2011-10-08

... finns att rapportera. Jo förresten, katterna har blivit riktiga antagonister! Det är bekymmersamt för jag vet inte alls hur jag ska lösa det. De försöker bokstavligen klösa ögonen ur varanndra och de lyckas nästan. Igår kom de hem alldeles blodiga och idag har jag försökt hålla isär dem, de får turas om att gå ut och väl inne är det varsitt rum som gäller. När de möts så ryker det hårtussar från båda två i en svindlande fart, de vrålar och fräser, kastar sig upp i fönstren och har sönder mina blomkrukor. Någon läsare som har erfarenhet av detta och kanske kan lämna några tips??

Annars kan jag bara säga att de av er som inte läste förra inlägget, gör det och kolla samtidigt in kommentaren!! Vilka morsor det finns !!! Underbart, tycker jag som gillar tuffa, påhittiga brudar... Nu är det fotodags!Det här är änsålänge det enda fotot jag har från klubbmästerskapet i Whippetrace, prisutdelningen för tikarnas A-final, vann gjorde "Molly", tvåa "Gissa", trea "Scilla" och fyra "Märta-Maj".Och när man har sprungit fort som vinden hela dagen så blir kroppen trött. Jag letade en lång stund efter Scilla och tyckte det var ganska underligt att hon inte stod att finna, vi bor trångt så det finns inte så många platser att välja på...till slut såg jag en blå näsa bland alla soffkuddar!!

Nu över till en liten bildkavalkad från en underbart skön promenad vi var på för några dagar sedan, vi styrde kosan ut på "spångarna" här i Hälleforsnäs...Åsså några foton på några andra sötingar, nämligen .....min vackra dotter Tintinpå väg till skolan och skolfotografering, och sedan Krohmforländervalpen Fiffi som kom på besök!

Det var allt! Ha nu en underbar natt tillsammans, själv ska jag ta hand om ett barn med nästan fyrtio graders feber...

Husmorstips som heter duga..... 2011-10-05

... måste jag i all hast vidarebefodra till den hugande allmänheten! Jag var hos en väninna igår och blev där bjuden på te och kaka. Det var då det perfekta sättet att gömma undan kakor från barnen uppdagades!
-"Nu ska vi ta lite av mammas medicin!" kuttrade väninnan käckt och tog fram en apotekspåse ur kylen. "Vad nu?" tänkte jag och såg framför mig hur vi huttade morfinstinna preparat men nej, fram ur påsen togs bullar, rulltårta och sockerkaka...
Inga barn tittar i apotekspåsen i onödan - hostmedicin är ju inget vidare gott!!! Jösses så tacksam jag är för detta enkla husmorstips...


Klubbmästerskapet... 2011-10-03

... är nu avklarat!! Dessutom så har jag lyckats komma in på bloggen vilket inte var lätt, vet inte varför men något var tokigt enligt datorn. Hursomhelst, några rader om mästerskapet innan sängen börjar skimra så där inbjudande som den kan göra när man är trött - SCILLA KOM TREA I A-FINALEN!! Ganska bra jobbat av min lilla tös. Fast lite smolk i bägaren var att hon tyvärr misskötte sig en hel del, hon tycker att det är väldigt ofint av de andra hundarna att vara lika snabba som hon själv och försökte efter bästa hundförmåga stoppa klubbkamraterna medelst knuffar, tacklingar och hugg... Tur att munkorgen är standardutrustning annars hade jag fått skämmas duktigt. Tyvärr så tar ju allt bråk på banan tid och det syns på resultatet.  Hoppas att hon mognar i huvudet under vinteruppehållet...

Tider kanske kan vara lite kul att få veta.... Heat 1 - 10.12 sek
                                                           Heat 2 - 9.91 sek
                                                           Final Tikar 10.21 sek
och som jag skrivit tidigare så är en whippetracebana 137 m lång.

Dagen var trevlig, det finns så många härliga människor och hundar i vår klubb! Jag tänker dock inte rabbla upp hela resultatlistan utan om Du, kära läsare, är intresserad av den så gå in på www.norrkopingwr.cybersite.se . Jag har tyvärr inga foton idag att visa från tävlingarna men de kommer nästa inlägg! Ska få några av en klubbkamrat...
Ni får hålla tillgodo med ett foto från i våras, det absolut första träningsloppet för året. Scilla är något omusklad då den gruvliga vintern inte erbjudit så många möjligheter till rejäl springmotion men hennes entusiasm är inte att ta fel på. Fotot taget av Amaklinjas kennel, tack för det!!


Underbara dagar.... 2011-10-01

... har det varit,är för allan del fortfarande vad det gäller vädret! Vilken höst! Helt underbart på alla sätt, långa promenader och te på trappen. Förra inlägget jag skrev var ju tänkt att inte bli så långt men se livet ville annorlunda! Alla de bilder jag planerat att visa allmänheten ligger i väntans tider så att säga och jag tänkte göra dem rättvisa idag. Men innan bildkavalkaden tar sin början så har jag några saker som måste luftas - dock icke långvarigt! 

Vi har planerat för och längtat väldigt mycket efter en valp, allt var bestämt och barnens ögon hade börjat tindra så där snyggt som man vill att de ska göra när det närmar sig jul. Det tänkta underverket var naturligtvis en whippet av förnäm härkomst och namnet skulle vara "Stella". Nu ville det sig inte bättre än att hanhundsägaren skattade en tävling högre än en kull valpar så när tiken höglöpte så fanns det ingen hanne hemma!!! Ingen valp alltså och vi känner oss väldigt ledsna och djupt besvikna över detta! Så nu blir det till att leta rätt på en annan liten raring och det kanske tar lite tid...

I torsdags blev jag uppringd av min blivande hyresvärd ( villan i Flen som vi redan skrivit hyreskontrakt på) som lät meddela att det plötsligt dykt upp en köpare så nu är huset sålt!!! Och Flens bostad startar rivningen av huset vi bor i nu om ca två månader... Så nu är goda råd relativt dyra här hemma, jag ska kolla på några lediga lägenheter nästa vecka och hoppas givetvis att någon av dom passar.

Imorgon är det klubbmästerskap i Whippetrace i Norrköping så nu laddar kapplöpningsmaskinen Scilla batterierna genom att sova hårt först i soffan, sedan i nya supersköna korgen och senare ikväll misstänker jag att hon tänker sova hårt och intensivt i min famn när jag njuter av någon film. Det är underbart att vara whippetägare!!En av de mest rofyllda platser jag varit på, innergården till Julita friluftsmuseums kyrka!Och vem kan väl undgå att fota denna intarsia på en byrå när man heter Uggla i efternamn?
Och så här ser Scillerillen ut på fotot som måste finnas med då man klarat licensen.Här laddas batterierna på ett effektivt sätt. Superkorgen som bäddas om flera gånger per dag för att passa damens uppenbarligen mycket skiftande behov.På väg genom trädtunneln... Snart är vi uppe på berghällarna som Scilla ääälskar...Här är ett gammalt foto... Vi är hos Scillas gammelmatte ( uppfödaren Marie Sandberg) för att hämta hem våran alldeles egna, första, bästa, sötaste, snabbaste, vackraste hund!! Min dotter är mer än överlycklig! Tänk att få vara med å hämta hem en så fin liten valp!Och tänk att en så söt liten valp kan se så anskrämlig ut på ett misslyckat foto!! Jösses...En äkta skönhet täcker ögonen med en mask så att sömnen blir effektivare...


På promenad med både katt och hund. Nuförtiden så brukar fladdermusöronen lysa med sin frånvaro. På sätt och vis är det synd för det ser ganska kul ut....
Det var allt gott folk! Jag orkar inte sitta här inne när solen skiner så nu ska vi ut på en härlig promenad!!

Pussgurka och kramtomat på er alla!!!

RSS 2.0