Ett beslut... 2012-02-07

... som jag funderat över ett tag är nu fattat! Jag gör härmed ett mycket långt uppehåll med bloggandet! Det är inte så många som läser bloggen och jag vill ha orken och lusten till att avsluta någon av de böcker jag påbörjat istället. Minst tre månader får ni vänta, kanske längre ändå!

Ha det gott så länge!!!


Att leva med oss 2012-02-06

Jag föreställer mig att det inte alltid är så lätt att leva med oss människor. Vi måste läras upp om diverse olika saker som är oändligt mycket viktigare än att betala hyran. Läs och lär.

   

KATTMATSBURKAR - Människan bör å det snaraste utbildas inom denna delikata konst. Den bör tränas mycket omsorgsfullt vad gäller TIDERNA som nämnda kattmatsburk bör öppnas och serveras. Beröm flitigt medelst svansstrykningar och kurr när den gör rätt.
SOVPLATSER - Människan måste lära sig sin rätta plats, glöm aldrig att det är DU som bestämmer! Det kan hända att människan envisas med att sova i din säng - tillrättavisa vänligt men bestämt. Ett par klor i människans lår kan snabbt få den att förstå! Överdriv dock inte, den blir lätt tjurig!
TOALETTBESÖK - Här stöter man lätt på patrull! Det gäller att vara mycket envis och tydligt visa flera gånger per dag var skåpet förväntas stå. Vill du bli utsläppt? Då får du springa och skrika högt precis vid dörren. Börja i god tid innan du egentligen behöver gå ut, det är bra träning för människan. Vill du att människan ska lära sig städa ur din kattlåda? Ja, det GÅR att träna upp även detta, sprätt sanden högt och lågt varje dag tills den förstår. 
HYGIEN - Människan har den säregna vanan att tvätta sig i vatten. Om du inte klarar av att se det så bör du fundera över om du verkligen ska ha en människa, kanske en hund är bättre? Det verkar stört omöjligt att lära dem att slicka sig ordentligt i skrevet, det är en egenhet vi helt enkelt får stå ut med.

Se alltid till att försöka bemöta din människa på ett positivt sätt, de kan inte rå för alla konstigheter. Det är ju just det som är en del av charmen!! Alla är de olika!
 

Vuxna förebilder 2012-02-02

Min äldsta son kom hem tidigt från skolan idag med ömmande hals och glansig blick. "-Jag mår inte bra" deklarerade han och sjönk ihop som ett korthus på köksoffan. Nej, det kunde jag hålla med om att han inte gjorde. Scilla blev glad - en människa som ligger ner mitt på dagen är en gudagåva för varje kelsugen whippet. Nu ligger båda på sofflocket och myser. Jag frågade vad som gjorts under de få timmar sonen klarade av i skolan denna dag och fick följande redogörelse...

- Vi fick som uppgift att intervjua en pensionär så vi gick ut allihop för att leta rätt på en. Vi gick flera gånger fram och tillbaka till tempo men vet du?! För första gången sen vi flyttade hit så fanns det inte en enda pensionär ute! Inte nån! Jag tror fan de har gått å dött i en enda stor hög!! Så det blev liksom ingenting gjort i skolan idag... 

Nehej, där ser man, det är inte lätt för dagens ungdom att bedriva sina studier på ett framgångsrikt sätt när pensionärerna avviker från sin dagliga morgonpromenad. Kan dagens temperatur, -18 i morse, ha inverkat?

En annan "vuxenincident" som inträffade för några dagar sedan fick jag berättat för mig av min dotter, hon går i fjärde klass och de hade en polis på besök i klassen. Många av barnen var nyfikna på hur det går till att mäta hastigheten på fortkörare och den vänliga polisen erbjöd sig raskt att visa... Sagt och gjort, alla barnen klädde på sig och sprang ut till vägen som går förbi skolan. Där får man bara köra i trettio och alla barnen intygade nu vilt att väldigt många kör betydligt snabbare än så. Polisen kände plikten kalla och slog igång mätinstrumentet. 

Det tog enligt min dotters utsago inte lång stund alls innan en fartsyndare dök upp. Alla barnen ropade högt att här behövdes inga mätinstrument, lagöverträdelsen var solklar för var och en!! Polisen höll med och vinkade in bilen åt sidan. Han klev fram till bilen och bad kvinnan bakom ratten att kliva ur bilen. Det gjorde hon. Några ögonblick senare ekade ett utrop starkt färgat av avsmak över nejden... En liten pojke i gruppen ropade med blossande kinder..

- MEN MAMMA!!!!

Jag föreställer mig att ett familjeråd av oanade dimensioner ägde rum någonstans i Malmköping samma kväll.

Har hittat en gammal favorit som ni alla kan få ta del av här nedanför... 

RSS 2.0