Halloween!!! 2012-10-27

 
Hela våran familj ääääälskar halloween!! Det är verkligen jätteskoj att skrämma slag på allt å alla! Det piggar verkligen upp så här i höstmörkret när småbarn rullar ögonen utåin av ren skräck på grund av mig. Lite godis ska vi koka, mina barn och jag, och vi delar INTE med oss!! HAHA! Ikväll är Tintin iväg på halloweendisco utklädd till sjörövare, jag har sett en å annan dracula vandra på byn med ett fast grepp om sin mammas hand på väg till discot.... Jag tycker det är riktigt skoj!
 
Själv har jag lite till att fundera på inför utklädning av min ädla lekamen, jag har ju en titel att försvara! Vann ju pris förra gången för roligaste utstyrsel... Då var jag ett träd med fågelbo på huvudet och en hund som kissade på mig (hunden var en leksakshund från min dotters mycket digra samling, jag sydde fast den på byxbenet) och med denna naturtrogna tolkning hoppades jag skrämma vettet ur värdparet som tidigare under året sågat ner varenda träd på tomten med stridsropet "- Fyfan! Inga djävla löv att kratta upp!!" Jag tolkade detta som ett uttryck för att de i själva verket var livrädda för naturliga ingredienser i sin närhet och tänkte att "nu månde de bäva...."
 
Tidigare år har jag bla varit utklädd till en fjäril som blev uppäten av en groda (jag gjorde STOR succe med den) vilket föranledde folk att kalla mig "grodan" i flera år... En å annan häxa har det väl blivit..Jag minns nu att för många år sedan var jag en ko med juver å allt!  Men nu i år vill jag prova något nytt, vi får se vad det blir. Kanske kan jag få lite tips via era kommentarer?
Den makalöst skräckinjagande whippeten i hemmet - med pumpa och matchande laserögon...
 
Å denna vackra padda kanske platsar bra i dagens inlägg? Den satt utanför våran dörr förra veckan... Förresten, de av er som följt bloggen ett tag kanske minns denna? Jag kröp så nära så att den började väsa innan jag knäppte av fotot!!
 
Hehehhe... Hoppas ni rös till ordentligt nu!!!
 
 
 
 
 

Raka rör.... 2012-10-09

Nu i helgen klarades Norrköpings Whippetrace Klubbmästerskap av och min vackra Scillerill sprang på mindre bra tider men lyckades ändå komma trea i A-finalen!! Glädjen stod högt i tak och vi fick med oss finfina värdefulla priser hem, nämligen en lila mugg, rosa hundbajspåsar och hundgodis. Förutom detta så följer givetvis evig ära och berömmelse nu i våra fotspår!  Dagen avslutades med fantastiskt god smörgåstårta tillsammans med alla klubbkamraterna, många av dom kommer vi inte att träffa på länge nuj (ag har i princip bestämt mig för att byta klubb nästa år - det är långt till Norrköping och det finns en bana i Södertälje - mycket närmare)  Hur som helst - STORT GRATTIS till alla oss som var på plats - vilka fina hundar vi har allihop!!
 
Prisutdelningen...På första plats "Gissa" (Mibisan's Miss Chiquitita, Scillas mamma är mormor till henne!) andraplatsen gick till "Molly" (Axrace's Caffe Noisette som ser ut att vilja pussa husse!) Tredjeplatsen TATTAAA!! Scilla (Mibisan's Miss Curly Sue - vackrast i hela världen!) och på fjärde plats "Märta-Maj" (väldigt söta lilla Hot Isle Marimba) Detta är då tikarnas A-final, är du nyfiken på övriga hundars resultat så gå till Norrköpings whippetrace hemsida!
 
Bildkvaliten är inte den bästa här men man ser ju ändå klart och tydligt att även tonåringar drar på smilbanden när famnen är full av valpar!! Det blir nog en bild till.....
 
Underbart!
 
Nu över till någonting heeelt annat! Jag var och hämtade ena sonen hos en kompis. Kompisen bor på landet och han kör gärna traktor, jobbar lite då och då åt traktens odalmän. Nu har han tydligen under en längre tid närt en längtan att faktiskt äga en egen traktor och till slut - äntligen! - fått råd att köpa en! Vilken lycka! Han vill givetvis visa upp detta stolta motorfordon för alla i sin närhet och i syfte att uppfylla denna sin längtan att visa upp sin stolthet så klev han upp okristligt tidigt (min son och han hade suttit uppe hela natten och spelat X-box) när jag hämtade sonen...
Min son satt och klädde på sig, jag trampade runt och spred moderliga uppmaningar omkring mig i stil med - "Skynda på nu då! Du skulle ju vara färdig halv nio! Vi måste åka!" Kamraten mummlade något, jag hörde inte vad. Denna brist på entusiasm tog han som en ren utmaning, han kravlade sig upp ur sängen och ställde sig huttrande utanför ytterdörren. -"Jag har köpt en traktor sa jag!" Han spände ögonen i mig. "En röd." förtydligade han. "Jag måste ju ha en nu när jag går skogsbrukslinjen" Åsså svarar jag sådär som bara medelålders kärringar utan egen traktor kan, nämligen med ett klämkäckt "Oj! Så kuuul för dig! Ja det är klart att du måste väl ha en traktor om du ska kunna ragga tjejer på den skolan..." Han tittade överseende på mig och höll med mig på den punkten. Sedan kom han på att jag faktiskt inte sett traktorn, ögonen började lysa av stolthet när han nu stod i begrepp att visa denna klenod. -"Den står därinne (han pekade mot ladan) det är den röda med rakt rör. Kolla in där! Den med rakt rör!!" Jag fick fram ett "uhum" medan tankarna virvlade - raka rör på traktorer? - jag såg i gossens ögon att han förstod att jag inte begripit någonting och att han kommit till insikt om att hans goda väns mor var en idiot. Vi gick mot bilen och jag tittade in i ladan, där inne stod två traktorer, en grå och en röd. Han hade ju sagt att den var röd så jag utgick från att just den röda traktorn var den nya, omhuldade. 
 
Några raka rör såg jag inte. Tror jag.
 
 
 
 

Trendkänslig? 2012-10-04

Jag tycker att det är ganska så trevligt med modets alla växlingar, inte för att jag på något slaviskt vis följer de av köpmännen givna trenderna men just att det blir nytt - att ögat liksom vaknar till - det gillar jag. Vackra spetsar, vågade former, sensuella färger.... Nu är jag inte ensammen om detta intresse utan även min tioåriga dotter har nu börjat spana in hur diverse kändisar plägar klä sig och menar nu att även hon bör framhäva sin kropp på ett liknande sätt. Varje morgon har vi stridigheter med varandra - ska den svarta toppen verkligen glida ner över axeln och visa bh-bandet -  måste man verkligen visa hela magen med en (i mitt tycke) för liten tröja osv... Än så länge avgår jag med segern och dottern försvinner till skolan med ilskna kommentarer hängandes efter sig som ett pärlband. Hon hämnas genom att visa upp varierande grader av avsky inför mina klädselval. Fast det vet vi ju alla att mammor inte är balla å hippa hur de än klär sig.
 
När jag gör mig fin i min rosablommiga klänning - USCH MAMMA! - när jag bär mina blåa jeans och en enkel randig tröja - MEN JAG SKÄMS JU MAMMA! - för att inte tala om när de tajta, gråa jeansen kombineras med vit långskjorta, rosa kavaj med brodyr och de höga svarta lackstövlarna - MEN MAMMA HUR SER DU UUUUT!?
 
Märkligt nog försökte hon smuggla med de svarta stövlarna till skolan dagen därpå.....
 
De var lättare förr. Då tyckte Tintin att klänningar var sött och halmhattar var i hennes värld högsta mode!
 
 
 
 

RSS 2.0