Konstigt... 2012-09-28

 
.... är det. Att jag - som är så övertygad om tankens makt - ändå inte kan  slappna av och tänka lite positiva tankar! Fast det kanske lätt blir så då man kämpat i så många år för att barnen ska få en bra skolgång. Nya rektorn i Malmaskolan verkar mycket bra, flertalet möten är avklarade redan och bara ett av dom kändes lite konstigt så nu finns hoppet om att sista skolåret blir ett bra år för Douglas!! Dock tar det flera veckor till innan en ordentlig studieplan är klar. Kanske kanske kanske det tillochmed går att bo kvar här så att även Eddie får gå sina sista år här, vi får slappna av och adressen börjar kännas "hemma"... Tänk att få  bo i en å samma lägenhet i flera år! Det är vi inte bortskämda med...
 
Scilla ligger i hårdträning inför klubbmästerskapet nästa helg. "Ligger" är verkligen  rätta ordet, hon gör som alla andra whippar i detta väder - letar rätt på en lugn vrå nära matte, ser till att alla förstår att hon genast måste ha en filt och en mjuk dyna, bäddar och SOVER..... Ibland trär hon ut sin ädla näsa för att checka av mattillgången. Vi får tvinga ut henne mellan regnskurarna och då kan det hända att hon rör lite på benen. Förhoppningen är att de flesta andra whipparna i racingklubben har gått i ide på samma sätt som Scilla - annars får hon nog finna sig i att bli omsprungen!!
 
Scilla laddar upp musklerna...
 
Å med hjälp av den här bilden får jag kanske lite lättare att tänka positivt... Min dotter tog fotot i midsomras på Julita
 

Hen eller Hun eller helt enkelt jag - en Kvinna 2012-09-16

Jaha då är jag väl på gång nu att skriva mitt första inlägg med en medvetet politisk inriktning. Likaså gott det. Jag reagerar så väldigt på denna längtan att bunta ihop oss alla som verkar riva i diverse mediarepresentanter och politiker... De anser på fullaste allvar att jämnställdhetsarbetet skulle gå framåt om man helt enkelt låtsas som om det inte finns olika kön. ???  De får ursäkta men jag - en kvinna - håller inte med! Hälften av världens befolkning består av mitt kön, den andra hälften är av manligt kön. Så är det ordnat sedan tidernas begynnelse törs jag påstå för att underlätta vid själva "överbefolkajorden"-akten. Vi har också fått lite olika kroppsstyrka  eller förmåga att föda barn, olika benägenhet till att bli bofasta, olika grad av aggressivitet.. Allt detta behövs för en lyckad överlevnadsstrategi.
 
Jag är fullt medveten  om att det finns ett fåtal människor som föds med en "naturens nyck"-konstruktion, nämligen den att generna av någon outgrundlig anledning gör personen "tvåkönad" eller en kvinna som föds i en manskropp eller tvärtom. Dessa människor bör ju rimligtvis få bestämma själva om de vill ha en särskild könsbenämning, hen eller hun är mer befogat i dessa samanhang, eller om de känner starkt att de vill gå igenom en operation för att på så vis höra till kvinna- eller mansfacket.
 
Jämnställdhetsarbetet ska drivas på helt andra plan än att bunta ihop oss alla till en enda grå massa!
För mig är jämnställdhet att alla har samma rätt till att få leva sina liv så som de själva vill och dit är det låååångt....
 
 
Mina katter Sammy och Stålis kan måhända anses representera "hen" eller "hun", de är nämligen kastrater...
Här blir det trångt vid frukosten... Låt mig presentera två andra mycket vackra fyrbenta damer som inte känner några behov alls av att tillhöra ett tredje kön, det har de bevisat vid sina löpperioder då de båda helt skamlöst erbjuder sina kroppar till alla hugande spekulanter!!
 
Vackra Ida, mina föräldrars labradortik och Scillas bästis! Åsså snabbt över till just Scilla - visst är hon grann??!!!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
    

Mycket att tänka på..... 2014-09-14


.... Jag har sedan späd ålder drömt om en alldeles egen kennel och då jag försöker leva efter regeln att se till å förverkliga mina drömmar (det kan ta tid men man får inte ge upp) så går jag nu omkring och planerar och funderar... Vilken hanne kan tänkas passa Scilla?? Om detta vet jag inte tillräckligt ännu så någon presentation blir det inte men jag kan istället erbjuda min läsarkrets en väl genomtänkt mall som jag nu känner mig tillfreds med. Scilla klarar den med bravur - högsta poäng - och självklart så måste hennes tillkommande prins leva väl upp till dessa kriterier. Andra whippetuppfödare är varmt välkomna att apa efter...
 
ALLMÄNT INTRYCK - En whippet är själva essensen av förfinad elegans. Detta skall vara tydligt i alla situationer, tex när den busar med en labrador i lerpölar eller när man försöker få den att gå ut i regn.
ÖGON - Dessa skall vid alla mattillfällen vara vidöppna och bedjande, kanske med ett lätt drag av krav.. När mat inte finns i närheten är ögonen slutna i djup sömn och kan bara i händelse av att en vit trasa plötsligt passerar öppnas och visa ett överväldigande intresse.
NOS - Lång och kall med en viss blöta. Den skall alltid vara aktiv meddelst intryckning i örat på ägaren eller ev på låren.. Minst en gång om dagen bör den användas till att aktivt inhalera olika föremål såsom flugor, kattmat, myror... Strax därefter skall ägaren pussas noggrant.

 
BEN OCH TASSAR - Dessa bör under inga omständigheter vara böjbara när whippeten sover!!! Rakt upp i luften är melodin!! De bör vara så pass tunna att andra människor som inte kan något om whippets genast frågar om benen lätt går av (en vältränad whippet skall då genast visa upp en lidande min..) Ben och tassar kan med fördel användas till  att peta ägaren i öronen/ögonen/magen eller annat ömtåligt ställe. De slutar fungera vid dåligt/blött väder.

 
KROPP - Bör kunna skaka synligt vid väl valda tillfällen såsom vid kyla, hunger, trötthet, ensamhetsträning och när det verkar vara för trångt i soffan. Kamouflageförmågan är ofta mycket välutvecklad och används flitigt. En whippet kan se ut som en filt, dunbolster, blommiga lakan, soffkudde... Vid dåligt väder blir den helt osynlig!! Man kan hitta whippeten genom att känna efter var det blir väldigt varmt. När den väl  visar sig i sin fulla prakt tycker ägaren att den är muskulös och vacker medan de flesta andra mest fnyser och menar att de är magra krakar.
TÄNDER - Kan bara äta högkvalitativ mat. Plus skit av olika karaktär och fasthet.
ÖRON - Beroende på sinnesstämning kan öronen se olika ut. Om grannens katt går förbi så står de rakt upp och påminner starkt om fladdermusvingar. När whippeten försöker få som den vill så ligger öronen tryckta mót huvudet för att sedan resas en aning när människan äntligen begripit vad hunden vill.
RÖRELSER - Suddiga. Utom när whippeten sover.
FÄRG - Grundfärgen kan vara hur som helst, det spelar ingen större roll då whippeten ändå försöker variera sig genom rullningar i olika substanser eller genom att låta någon familjemedlem klä på den något kontroversiellt.
TEMPERAMENT - Envis, arrogant, döv, maktgalen, egenkär, fylld av krav vad gäller tillgången på kärlek i hemmet. Med andra ord helt magiskt oemotståndliga!
DISKVALIFICERANDE FEL - Total lydnad, fetma, långsamma rörelser, en stark vilja att gå ut i spöregn, vaktinstinkt, oförmåga att hoppa upp i soffan och frågande min om man frågar om de vill sova under en filt.
Som sagt - det är fritt fram för andra whippetuppfödare att införliva denna mall i sitt avelsarbete!!

Lördagskväll hos fam Uggla.... 2012-09-09

... Är väl som i vilken familj som helst tänker jag. Inget annorlunda alls. Fast jag förstår mig själv när jag känner ett starkt behov av sovmorgon på söndagar...Här följer en hyfsat kort och helt sanningsenlig rapport från gårdagens afton!
Följande personligheter fanns på plats i soffan - Douglas (tonåring med STORT behov av ordning o reda), Eddie (oxå tonåring med AD/HD), Tintin (tio år gammal mycket aktiv liten tjej), mor i huset (moi) och hunden Scilla (som faller i komaliknande sömn så fort hon hamnar i soffan). Vi sitter och njuter av "Körslaget".
 
Jag och Douglas uppskattar att sitta lugnt och stilla, kanske prata ett par ord då och då. De andra två pratar oavbrutet... De hinner avhandla så vitt skilda ämnen som Justin Bieber, dinosauriernas fortplantningsförmåga, asteroider, om de ska odla morötter tillsammans nästa år, jultidningsförsäljning, trumset som är bra/dåliga, vilka hundar de ska ha som vuxna, lärare i skolan,  grannens katt, våra katter, kantareller.... Och under hela denna parad av ytterligt viktiga ämnen så utför de gymnastiska övningar av olika svårighetsgrader framför tv:n... Rätt var det är så kastar sig Tintin på balkongdörren, öppnar den och springer barfota ut i regnet för att klappa grannens valp. Väl inne igen ramlar hon ihop på golvet och deklarerar att det måste dammsugas. Eddie har under tiden imiterat en trumslagare med storhetsvansinne och mitt i en intensiv tolkning av en trummvirvel så slänger han ur sig frågan "-Douglas, tycker du att bregott luktar konstigt?"
 
Helt normal lördagskväll. Ni är varmt välkomna att dela den med oss.
 
 

Sexualundervisning i hemmet. 2012-09-07

Det är inte alltid så lätt det där med sexualundervisningen. Man vill som mor berätta och förklara men tonårssonen (den äldsta, jag har ju två nuförtiden..) är inte alltid så intresserad så då får man försöka hitta andra vinklingar som kan "hotta" till det. Tyckte själv att jag fick en snilleblixt häromdagen när vi låg i soffan och nös ikapp svårt anfrätta av en seg förkylning. Det visades en dokumentär om sexlingar. Hujedamig tänkte jag, vem gör något sådant frivilligt? Perfekt att se på detta och visa på fördelarna med kondomanvändning!! Nåväl, vi genomled en dryg timmes vrålande, blöjbytande, bråk, stoj, snor, bad och läggdagsprocedurer... Tyvärr var det så grymt effektivt att sonen, efter dokumentärens slut, vände sig mot mig och sa; "Du kommer aldrig att bli farmor, bara så  du vet!"
 
Förbaskat också....
 
 
 

RSS 2.0