Vardagslunken är på väg.... 2011-08-18

... i väldig fart. Skolstarten är bara några dagar bort och hela familjen måste vänja sig vid tanken att gå upp tidigt. Vi är inte särskilt bra på just det, vi njuter i fulla drag när en rejäl sovmorgon gör entre. Scilla är den perfekta hunden vid sådana tillfällen, hon sover hårt och länge. När skolveckorna erbjuder vår morgontrötta hund tidiga morgonpromenader så försöker hon smita undan, gömmer sig under täcken och filtar, byter sovplats för att förvirra och/eller vägrar att öppna ögonen. Nu kommer det säkert att bli ännu svårare att få med henne ut då hon fått en ny korg i köket. Den har förfärdigats av mormor i familjen, hon har helt sonika delat en uttjänt madrass i två delar, lagt delarna på varandra, gröpat ur lite, limmat ihop dem och sedan klätt skapelsen med ett ärtigt tyg. Att den uppskattas är ett kraftfullt understatement- hon formligen dyrkar denna dröm av skumplast.

Glädjande nog så har äldsta sonen nu fått plats i klass 8 på Kristna skolan i Flen. Jag kan inte med ord nog beskriva vilken lättnad det är att slippa kommunal skola för hans del, det är fruktansvärt att det ska vara så, en kommunal skola ska vara bra för alla barn kan man som skattebetalare tycka. Nu slipper både han och jag att ligga sömnlösa av oro inför skoldagarna.

Ytterligare ett orosmoln som hängt över oss är nu finito - vi har hittat ett hus att hyra!! Nu kan Scilla och katterna se fram emot att rumstera om i en alldeles egen trädgård och hela familjen kan se fram emot varsitt rum!! Nu delar pojkarna rum och jag sover i vardagsrummet, dottern är den enda med eget rum. Flyttlasset går i mitten av oktober, in till Flen. Nära till skolan, nära till simhallen, nära till allt. Se så bra allting löser sig med lite tillförsikt och gott humör!!

Kommentarer
Postat av: Rudi

Men vilken kreativ mormor du har Scilla! Rena lyxbädden ju! Man kan verkligen känna hur mysigt skön den är att ligga och ha sovmorgon i!

Maten hälsar att det måste kännas hur bra som helst att flera problem löst sig på sista tiden.

Och jag hälsar dig Scilla, att vill du ha fästman, så kommer jag som ett skott!

2011-08-18 @ 19:46:49
URL: http://www.bmwsfotoblogg.blogspot.com
Postat av: Olga Sandlund

Hejsan Katarina! Härliga tongångar när det gäller framtiden på skolor och boende! Närmsta framtiden med störd "morgonlyxsnusning" i diverse sängar och korgar verkar dock vara en nöt att knäcka. Har man sedan fått en egen lyxsäng blir det nog värre. Vilken bra idé med återvinning. Ha det gott allihopa! Kram tantolga

2011-08-18 @ 21:33:35
URL: http://tantolga.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0