Rapporter om diverse händelser. 2011-06-29

Efter lång väntan på att både dator och internet ska hoppa igång vid de tillfällen då jag tycker att det är lämpligt så har nu de båda beslutat sig för att fungera en stund. I rättvisans namn ska det väl nämnas att jag dessutom befunnit mig på Öland en vecka utan dator....

Det har hänt så mycket så jag vet inte riktigt vad jag egentligen ska skriva om... Några små guldkorn från de gågna veckorna är nog det som får förgylla bloggen den här gången. Först ut är...

... LICENSJAKTEN- Första licenstävlingen för Scilla skulle ju gå av stapeln i Södertälje, tyvärr satte ont i tassen stopp för det. Nästa tillfälle var i Norrköping på midsommardagen, Scilla var i sitt esse, vrålandes i bilburen från kl 08.20 till 16.00. Det tog på krafterna så sista loppet fanns ingen ork kvar... Bästa tiden för henne (orutinerad) blev 10.16 ( ett whippetracelopp är 137 m långt) Tyvärr fick hon en varning i första loppet när hon hellre ville busa med pappa King som startade bredvid så det blev inget godkänt licenslopp, men SKOJIGT var det på alla sätt!!
Nu i söndags så var det dags igen, Påryd utanför Kalmar tog emot många glada whippets! Scilla skötte sig utmärkt i 33-gradig värme, lite slöa tider men det är inte så konstigt med den värmen! Bästa tid för henne var 10.27, hon kom tvåa i C-finalen på 10.34 och fick sitt första OK i licenspapprena! Ett godkänt till behövs så vi ska ner till Halmstad om några veckor.


... LÅTRUMPAN- Scilla har varit väldigt kinkig med maten under en längre period. Magen kurrade högljutt efter flera dagars fasta och den redan magra whippeten visade upp ett imponerande antal revben som alla vi mötte på promenaderna genast kommenterade. Till slut så ringde jag till veterinären för att få lite råd men innan jag lyfte på luren så tog jag tempen på Scilla. Detta gjorde ett stort intryck på damen. Först så kastade sig hennes matte över henne och körde in något i rumpan, efter en kort liten stund så PEP rumpan!! Jösses!! Noggrann undersökning påbörjades. Ytterligare en bra sak med den långa näsan, den går att liksom böja in och hållas kvar i rumpan länge, länge. Några timmar senare låg damen och sov sin djupaste skönhetsömn, plötsligt väcks hon av sin egen rumpa som släpper iväg en riktig dunderfis! Hon undersökte återigen akterkastellet med största noggrannhet. Resten av dagen tittade hon då och då bakåt för att liksom kontrollera detta låtande vidunder till bak.

... LYDNADSCHAMPION IN SPE- Vi har varit på hundläger. För att göra en lång historia kort så imponerades jag av Scillas förmåga att spåra. Kanske en kurs till hösten? I övrigt var det lördagen med balansövningar och massage som gav störst utdelning förutom alla nya vänner förstås!! När vi några dagar senare for till Öland så var vi med på lite hundaktiviteter på Eriksöre camping där vi bodde. Jag och Scilla var med på hundkul-tävling och prinsessmatten startade i agility med Scilla. Vi kom båda trea! Fast mest ska nog prinsessmatten hyllas, hon hade många fler medtävlare!! Scilla vann mat ( färskfoder) som hon fattade stort tycke för så nu har jag ändrat hennes diet helt med hopp om att hon ska få i sig tillräckligt mycket för att kunna bygga upp lite springmuskler....

Nu lite bilder, sedan håller jag tummarna för att detta med internet ska fungera prickfritt ett tag framöver!Scilla får lite massage, Ttouch-massage....... så även en av hennes nya  kompisar Kairi...... lillhusse och Scilla undersöker fossilbeståndet på Alvaret...... här går prinsessmatten och Scilla runt före starten på agilityplanen. De planerar sin väg till seger( en tredjeplats är väl som en seger, eller hur?)....... här delas priserna ut! Tänk så duktiga de var mina "sessor", tredje gången på en agilitybana å så blir det ett så fint resultat!!...... även jag provade på "stridens hetta" på en hundkul-tävling! Här momentet "hunden ska hoppa upp på en sten, sitta ner medans matte/husse springer ett varv runt". Vi fick också gå en labyrint med godisskål som inte fick röras ( hunden i mycket långt koppel), kliva genom rockringar, ta ett hinder enligt metoden  "hunden under å matte över" eller tvärtom. Sist en vattenlek som mest fick hundarna att höja på ögonbrynen men alla hussar och mattar hade kul...... och efter så mycken aktivitet så blir den mest luttrade hund trött! Scilla upptäckte att ingen annan använde sig av täcket just då - vilken outsäglig whippetlycka!! Länge, länge sov hon...... sedan var det dags för nya äventyr! Det finns många ekoxar omkring Eriksöre på Öland, min tumme finns med som hjälp till att förstå hur pass stor den här herren var... Visst är den vacker!!Kalmarsund i kvällsljus.


Kommentarer
Postat av: Olga Sandlund

I sanning diverse händelser! Jag håller tummarna för att internet ska hålla ett tag nu. Händelserna verkar vara i hundens tecken och tiderna på whippet-race är inget att skämmas över. Kalmarbanan är erkänt tung-sprungen och denna infernaliska hetta! Med mera rutin kommer damen Scilla att nå topptider under 10 sekunder. Det är min övertygelse! Lite mera kött på benen är inte fel för att orka heller. Jag fick ju ta del av prinsess-mattes glädje över Scillas förmågor i Agility i verkligheten där nere i Påryd. Visst är whippet en mångsidig hund och man slutar aldrig förundras. Vad jag förstår så har ni inte besökt Öland för sista gången. Vi ses på träningen och kanske SM. Om Scilla klarar sin licens Halmstad så finns möjlighet att efteranmäla vad jag förstår av PM från Västerås. Jag har anmält Märta-Mai som sänder hälsningar till er alla. Kramar Tantolga orange (som gillar ispinnar med aprikos)

2011-07-18 @ 19:58:57
URL: http://tantolga.blogspot.com/
Postat av: Marie Sandberg

Kul kul att du är tillbaka i etern igen Nina:-). Som vanligt skriver du på det mest målande sätt så man med lätthet kan föreställa sig alla spektakel ni hittar på:-).

Vi syns och hörs snart. Som du förstår är det fullt upp här hemmavid och på jobbet!

Kramar Marie och Mibisanar-ligam

2011-07-18 @ 23:12:12
URL: http://miibsans.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0