Leka? 2010-10-11

Våran Scilla är underbar på alla vis men hon har en egenskap som enligt mina barn skulle kunna utvecklas något mera...Det är det här med leken inomhus. Hon har från att hon kom till oss varit "whippetvärdig" och kan bara vid enstaka tillfällen tänka sig att sjunka så lågt att hon leker inomhus. Barnen får jobba hårt om det ska bli någon action, det kan krävas mutor i form av godis. De gör verkligen allt för att Scilla ska få fart på benen, de gömmer godis( mycket uppskattat), de rullar bollar( konstigt och något man behöver sitta och tänka på en stund), de viftar med favoritsakerna och kastar iväg( jättekonstigt för det mesta, ibland hämtas det tillbaka), de låtsas äta upp favorisakerna( fruktansvärt. Ibland görs desperata hjälpinsatser). Det absolut bästa sättet att få fart på det förnäma hundskrället är att kura ihop sig på golvet och pipa... Då sparas det icke på resurserna, hon hoppar på oss, hon gräver, hon tar tag i håret och drar, hon trycker sig in under "piparn" och utnyttjar sin väldiga kraft till hävstångsprincipen... Fast efter en stund så tycker hon att det räcker och vill gärna gosa lite istället.

Utomhus är det en annan femma. Fullt ös och alla som vill får vara med. Pinnar, barn, kottar, matte, älgskit, alla vi möter, mossa, stora och små stenar.... Allt kan användas!! Till och med en o annan boll som rullar. Till slut är det vi människor som tröttnar och bara vill gosa istället. Då får vi nöja oss med att titta på när hon hoppar högt och långt och springer jättefort, stoppar nosen i vattnet och blåser bubblor( jo, det gör hon faktiskt) och gräver snabbt som bara den. En vinthund "in action" är ju så makalöst vacker att se på så tiden går fort kan jag lova.

Väl inomhus igen så transformeras hon till en soffpotatis av högsta dignitet. Hon intar de mest märkliga positioner och sover... När så kvällen närmar sig läggdags även för matte så vaknar hon till, kikar "under lugg" på mig, trycker hårt med tassarna på mig, biter uppmanande i luften, knorrar och pratar,viftar på svansen. Om jag svarar på lekinviten så kan lova att fjädrarna i soffan får sig en omgång av en hysteriskt leksugen whippet. Natten är hennes lektid, iallafall inomhus. Utomhus är det ju mörkt!! Där kan man ju inte leka...

Kommentarer
Postat av: Olga Sandlund

Hej hej! Din beskrivning av Scilla och hennes preferenser till lekbeteende borde skrivas in i rasstandarden för whippet. Din beskrivning är på pricken enligt min erfarenhet. Det låter som ni har en helt underbar whippet och att ni kan erbjuda möjligheter för henne att utöva sina alldeles speciella egenskaper och färdigheter. Härlig läsning.

Tantolga i Motala

2010-10-12 @ 00:35:13
URL: http://tantolga.blogspot.com/
Postat av: Carin

Ha, ha, lika roligt som vanligt att läsa din blogg - du skriver verkligen fantastiskt underhållande!!! Perla är dock inte lika svårcharmad som Scilla, utan leker utan minsta knussel så fort chans erbjudes... ;-)

Ser också fram emot att träffas på blivande valpträff!!!

Varma hälsningar från Carin!

2010-10-12 @ 22:25:42
URL: http://springpearl.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0