Några notiser...

Idag så ska diverse olika ämnen avhandlas på denna blogg. Småsaker som jag helt enkelt glömt att skriva om tidigare...

- Bolibompadraken har varit på rymmen. Som tur var så upptäcktes detta av våran skarpögda hundvän och den arma draken fick lida pin i en hel vecka som straff. Den har skakats, gnagts, trampats och blängts på. Drakens frånvaro upptäcktes då hela familjen( eller flocken, beroende på vem man frågar) satt i soffan och lyssnade på all skönsång på melodifestivalen. Adam Alsing satt ju med i rutan och kommenterade och bakom honom var draken!! Ett barn( får man misstänka, personen skymdes av Alsing) såg på någon monitor att draken syntes i rutan och viftade och hoppade med väldig intensitet. När Scilla fick syn på detta blev hon mäkta upprörd, hon stirrade en mycket lång stund, sedan rusade hon ut i köket och hämtade sin älskade drake och utsatte den för de mest omilda handlingar. Hon släppte den knappt ur sikte på en hel vecka...

-  Att vi har världens bästa hund vet vi ju redan... Hemma hos en god vän fick hon för första gången i sitt liv träffa en liten bebis. Eller kanske ska man säga småbarn, 9 mån gammal var den söta lilla flickan som genast började undersöka Scilla och dregla på henne. Scilla fullkomligt lyste av kärlek och pussade den lilla, hon sa inte ett knyst när de små händerna tog tag i nacken så att flickan kunde resa sig.. Puss puss och svansvift var det enda den lyckliga hunden presterade. Efter ett tag så skulle den lilla dricka vatten ur en nappflaska, hon viftade och skakade flaskan flitigt och det stänkte ut lite vatten då och då. Då suckade Scilla tungt och slickade i sig vattnet, den lilla skrattade gott... Proceduren upprepades ganska många gånger. Underbart att se!

- Ankelhöga stövlar av naturgummi har inhandlats då det börjar bli blött om fötterna på promenaderna. De är grymt sköna!!

- Det uppdagades ganska snabbt att just ankelhöga stövlar är grymt opraktiska att överhuvudtaget använda vid väta eller när stråk av djup snö ska passeras. Måste alltså köpa ett par höga oxå...

- För en tid sedan skrev jag om terriern Ludde som inte mådde så bra. Hans rara husse var så oändligt orolig att Ludde gjort sitt i det här jordelivet men det är segt virke i terriers! Ludde mår förhållandvis bra nu och ses vandra runt som vanligt med husse i släptåg. Det känns gott att se dem!!

Nu över till ett antal stilstudier i sovställningar. Whippets är bra på att inta de mest underliga positioner...



Det här är från första veckan Scilla bodde hos oss. Kanske ingen ovanlig sovposition men detta är ett bildbevis på hur viktig bolibompadraken är...





Jaaa... Detta är en whippetvalp i djupaste sömn. Hon har lagt sig ovanpå ryggstödskuddarna och liksom halvsitter.. eller halvligger... Mycket populär ställning de första månaderna. Nu är hon för tung.



En ställning som säkert fler whippetägare känner igen! Så här kan Scilla sova länge länge, hon gapar gärna när hon sover och här har en av baktassarna halkat in i munnen.



Här hävdar Scilla bestämt att hon behöver HELA madrassen själv. Bästisen Ida är något konfunderad...det är ju hennes madrass, kan inte den där magra hunden åka hem nu? En stund senare ligger de och snarkar så gott tillsammans! Och snarka, det är precis vad jag ska göra nu! God natt!! 

Kommentarer
Postat av: Olga Sandlund

Den där magra hunden verkar ha huvudet på skaft och vet hur hon vill ha det och även få det hon vill ha. Spännande varje dag att reflektera över sin hunds beteende. Det ger lärdomar som inte går att få på annat sätt. Just nu läser jag två böcker "Varför gör hundens så"? av Anders Hallgren och "Zelda, meningen med att ha hund" av Åsa Nilsonne. Jag slutar aldrig förundras. Ses framöver! Kram Olga

2011-03-27 @ 13:20:42
URL: http://tantolga.blogspot.com/
Postat av: Carin

Vilka fantastiska sov-poser du har, syrran! Själv har jag tillsammans med Luna utvecklar en ny som matte kallar för tåget - bild kommer så småningom på min blogg. Något för dig att prova i sommar kanske, när du fått whippetsällskap? kan nog funka med en katt så länge, om de är 100% klosäkra... ;-)



Kul att höra att du gillar bebisar så mycket, själv har jag än så läge inte haft förmånen att träffa på någon sådan liten människa. Men det verkar på din beskrivning som att männnisko- och hundvalpar är rätt lika - båda verkar onekligen mycket förtjusta i att dra i ens mungipor.



Nospuss från Perla!

2011-03-30 @ 22:07:14
URL: http://springpearl.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0