Att leva med oss 2012-02-06

Jag föreställer mig att det inte alltid är så lätt att leva med oss människor. Vi måste läras upp om diverse olika saker som är oändligt mycket viktigare än att betala hyran. Läs och lär.

   

KATTMATSBURKAR - Människan bör å det snaraste utbildas inom denna delikata konst. Den bör tränas mycket omsorgsfullt vad gäller TIDERNA som nämnda kattmatsburk bör öppnas och serveras. Beröm flitigt medelst svansstrykningar och kurr när den gör rätt.
SOVPLATSER - Människan måste lära sig sin rätta plats, glöm aldrig att det är DU som bestämmer! Det kan hända att människan envisas med att sova i din säng - tillrättavisa vänligt men bestämt. Ett par klor i människans lår kan snabbt få den att förstå! Överdriv dock inte, den blir lätt tjurig!
TOALETTBESÖK - Här stöter man lätt på patrull! Det gäller att vara mycket envis och tydligt visa flera gånger per dag var skåpet förväntas stå. Vill du bli utsläppt? Då får du springa och skrika högt precis vid dörren. Börja i god tid innan du egentligen behöver gå ut, det är bra träning för människan. Vill du att människan ska lära sig städa ur din kattlåda? Ja, det GÅR att träna upp även detta, sprätt sanden högt och lågt varje dag tills den förstår. 
HYGIEN - Människan har den säregna vanan att tvätta sig i vatten. Om du inte klarar av att se det så bör du fundera över om du verkligen ska ha en människa, kanske en hund är bättre? Det verkar stört omöjligt att lära dem att slicka sig ordentligt i skrevet, det är en egenhet vi helt enkelt får stå ut med.

Se alltid till att försöka bemöta din människa på ett positivt sätt, de kan inte rå för alla konstigheter. Det är ju just det som är en del av charmen!! Alla är de olika!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0