Avlatsbrev... 2012-01-12

... är väl vad jag är skyldig läsarna av denna enkla blogg. Fast det är väl påven som har ensamrätt till just avlatsbrev och jag misstänker att Hans Helighet skulle finna mitt eventuella brev något udda, det torde vara mer vanligt att breven har ett mer religiöst innehåll. Varför har jag då varit så slö med inlägg på denna hedervärda blogg?? Jo, jag drabbades av den stora skrivledan, inga ord ville komma ut, inga besök på internet lockade, ingen lust till det skrivna ordet fanns att uppbringa! Men nu ska det bli ändring på den saken!

Jag har ju tidigare utlovat en årsredovisning från hela flocken  Uggla men den får ni vänta några dagar till på. Och ja, jag vet att den som väntar på något gott allltid får vänta på tok för länge!! Det är dock som så att var sak har sin tid och först vill ni väl ha en liten glimt av våran jul? Våran jul kan sammanfattas på ett mycket enkelt sätt - det blev ingen.
Några dagar före jul så inhandlades en rejäl bokhylla till hemmet. När köpet väl var avklarat så skulle åbäket fraktas hem och in i huset. Själva frakten gick fint och egentligen så gick det alldeles utmärkt att bära in den också, det var bara det att jag helst skulle låtit bli det där med att bära... För första gången i mitt liv fick jag så ont i ryggen så att jag inte ens kunde gå uppför trappen! RYGGSKOTT!! Och ju närmare julen kom ju mer ont gorde det... Dagen före dopparedagen stod det klart att jag (som avskyr mediciner) var tvungen att dopa mig rejält för att ens kunna tänka tanken att kliva upp ur sängen.

Nåväl, lämplig drog(medicin...) införskaffades och inmundigades. Första tabletten märkte jag inte av så mycket då jag sov hela natten, det var först på själva dopparedagen som den verkliga effekten uppdagades - jag tålde den inte alls! Jösses så jag mådde!! Jag svimmade, fick hjärtklappning, svårt att prata, skakade våldsamt i hela kroppen, svår yrsel och ett hysteriskt illamående! Sjukvården misstänkte en lite hjärnblödning så det gick undan till akuten!! Och där fick jag stanna till sena kvällen. Å sen var den dagen slut. Mina stackars barn fick ingen drömjul precis så vi ser redan fram emot nästa! Den ska firas på en strand med solblänk i vattnet och för husfridens skull så ska vi boka helpension = semester för mamman!! Nu gäller det att spara pengar...

Innan jag slutar så måste det avslöjas vad Scilla fick i julklapp av sin prinsessmatte, hon hade verkligen tänkt till långt i förväg och planerat överraskningen väl! Underbara barn! Hon hade smugglat med Scillas favoritpinne från Hälleforsnäs i flytten och slagit in den - behöver jag säga att det var ett mycket kärt återseende från Scillas sida?! En riktigt lycklig hund låg och gnagde på pinnen i soffan... Jag har lånat två foton av Sigge Svamphunds matte Helena( tusen tack!) från när Sigge stannade till häromdagen och sa hej. På första fotot syns en del av vår entre och köksfönstret, på andra fotot kan man tydligt se att Scilla inte hyser några betänkligheter vad gäller att stjäla från barnen i hemmet - snögubbens näsa blir här ett minne blott....  

Kommentarer
Postat av: Olga Sandlund

Nejmen Nina! Vilken fasansfull historia från det verkliga livet. Jag minns en julafton när jag var en liten flicka 9 år nästan 10 då min mamma åkte in på sjukhus. Det var bråttom för hon skulle föda. Vi tre ungar hemma och en pappa som var "på örat" (för mycket glögg i grytan) kan man säga fick ett alldeles eget litet jesusbarn på juldagsmorgonen. Vi fick en syster/dotter. Det var en julklapp som slog allt. Men stackars dig med dubbel otur det hade räckt med det ryggonda tycker jag. Ja den här julen går väl till historien för er del antar jag. Hoppas du känner dig mycket, mycket bättre. Svansviftar och kramar från oss på Bruksis i Motala

2012-01-12 @ 22:59:12
URL: http://tantolga.blogspot.com/
Postat av: Katarina Uggla

Vilken härlig julklapp det blev till er alla!! Jo, nog går denna julen till historien alltid, nu mår jag ganska bra, kotknackarn har vridit om hela min rygg och smärtan är så gott som borta! Ha det gott!!

Kram Nina

2012-01-12 @ 23:17:27
URL: http://misscurlysue.blogg.se/
Postat av: Marie Sandberg

Att påven skulle ha ensamrätt till avlatsbrev tycker jag låter både synnerligen olats-fullt och även som en ren divalat;-).

Usch - vilken jul ni (inte) haft:-(. Det där lät inte något vidare. Hoppas allt är bra med hela familjen nu i alla fall och att det får fortsätta så framöver oxå.

Kramar och en stor nospuss till Scilla

Marie och Whippetligan

2012-01-13 @ 18:33:12
URL: http://mibisans.blogg.se/
Postat av: Katarina Uggla

Ha ha Marie! Spot on,old chap, spot on....

Kram Nina

2012-01-13 @ 20:39:27
URL: http://misscurlysue.blogg.se/
Postat av: Marie Sandberg

Men herregud människa! Jag spottade ju loss så mycket jag bara mäktade med! Du är då aldrig nöjd! Kram från mig som förespråkar mer olater - nej jag menar avlater - i livet;-)

"Kramps" som min Iphone brukar stava....

Marie

2012-01-14 @ 00:25:52
URL: http://mibisans.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0